“PACEA EMANATA” IN DAUNA CUVANTULUI – EXPRESIE A “RUGACIUNII DE SCORBURA”

 

1. Mantuitorul, dincolo de Pacea Sa care a avut un rol de pat germinator al Cuvantului, a dus un razboi intru Cuvant cu eresurile iudaisto-paganesti, fiindca marturisirea hristologica are rolul de a amprenta si curata vazduhul spre vesnica folosinta a omenirii, atat in sfera intaririi in Dreapta Credinta cat si in sfera convertirii si reconvertirii paganilor si, respectiv, ereticilor .

„63. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh şi sunt viaţă.

68. Tu ai cuvintele vieţii celei veşnice.”

Sfânta Evanghelie după Ioan Capitolul 6

2. Daca Mantuitorul traia doar cu Pacea Sa, fara marturisirea intru Cuvant, ramanea cunoscut doar Sfantului Ioan Botezatorul, Maicii Sale, catorva ucenici apropiati si ar fi ramas necunoscut lui Nicodim fariseul, lui Iosif din Arimateea, obstii iudaicesti, sau Sfantului Apostol Pavel cu consecinte catastrofale pentru neamurile paganesti care ar fi ramas neconvertite .

„16. Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăţie. Învăţaţi-vă şi povăţuiţi-vă între voi, cu toată înţelepciunea. Cântaţi în inimile voastre lui Dumnezeu, mulţumindu-I, în psalmi, în laude şi în cântări duhovniceşti.

 17. Orice aţi face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceţi în numele Domnului Iisus şi prin El să mulţumiţi lui Dumnezeu-Tatăl.”

Epistola către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 3

3. Ori amprenta hristocentrica a vazduhului se produce in Cuvant ca expresie a unui Cuget Curat si Viguros .

 4. Deci “transfigurarea lumii” invocata de sobolanul de husi se obtine intru Cuvant si fiindca de “La inceput a fost Cuvantul …” .

5. Pe de alta parte, sobolanul de Husi induce si pecetluieste starea de nevolnicie marturisirii ortodoxe pe care o disimuleaza in spatele unei asa zise “paci emanate” de marturisitorul ortodox lipsit, insa, de marturisirea intru Cuvant pentru a-l priva de Puterea Cuvantului si a nu deranja stabilimentul eretico-paganesc globalist .

6. Dincolo de exagerarea diversionist-mincinoasa cum ca ortodocsii ar duce razboaie de cucerire nerabdator-fulgeratoare in duhul iubirii de stapanire prin marturisirea in Cuvant si ca ar vrea sa coverteasca cu orice pret, sobolanul de husi apostaziaza, neacceptand ideea ca viata in Hristos este SUPERIOARA stilurilor de viata eretice si respinge ideea ca un ortodox este superior unui eretic sau pagan, nihilizand in duh eretic ecumenist Botezul Ortodox si Viata in Hristos a ortodoxului, punandu-le sub aspectul puterii credintei pe picior de egalitate cu botezul eretico-paganesc si stilul de viata eretico-paganesc .

7. Astfel, sobolanul de husi se circumscrie tradatorilor care pun la indoiala Puterea Adevaratei Credinte :

“5. Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind PUTEREA puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia.

4.Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu .”

Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 3

8. Mai mult, chiar pacea emanata in Hristos a ortodoxului care constituie baza amprentarii duhovnicesti intru Cuvant o murdareste, considerand-o “grozavie” ca amorsa a inchinarii idolatre, stiut fiind faptul ca “grozaviile” sunt specific diavolesti !

9. Abdicarea de la marturisirea Cuvantului prin hiperbolizarea “pacii emanate” iubiristic in duh ecumenist este o alta expresie a nevolniciei “RUGACIUNII DE SCORBURA” .

Hristos in cugetele noastre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *